Sep 5, 2012

Test your knowledge 8 5sep2012 teachers day

The only source of knowledge is experience

Q. 1 India's first Cooperative University will be set up at
(A) Haryana 
(B) Kerala
(C) Maharashtra 
(D) Assam

Q. 2 Hopman Cup is Related to 
(A) Badminton
(B) Tennis
(C) Golf
(D) Hockey

Q. 3 What rate of growth did Indian economy achieve During 2011-2012?
(A) 6.9%
(B) 9.6%
(C) 7.3%
(D) 4.8%

Q. 4 which of the following countries has recently become the largest importer of conventional weapons replacing china?
(A)Saudi Arabia 
(B) Iran
(C) India
(D) Pakistan

Q. 5 Indian Air Force has recently launched a military exercise in northeast. What was its code-name?
(A) Prahar
(B) Pralay
(C) Sanhar
(D) Sanyog

Q. 6 Who wrote the famous book 'Two Mothers'?
(A) Khalid Mohammed 
(B) A.N. Sharma 
(C) Vikram Seth
(D) Gagan Seth

Q. 7 Where did the Asia Cup Cricket 2012 was held?
(A) India
(B) Pakistan
(C) Bangladesh
(D) Sri Lanka

Q. 8 Sachin scored his much-awaited 100th international ton at which of the following playground?
(A) Mirpur 
(B) Dhaka
(C) Karanchi 
(D) None of these 

Q. 9 Who has recently has been chosen for the Dada Saheb Phalke Award-2011?
(A) Joy Mukhrjee
(B) Soumitra Chatterjee
(C) A.A. Manavalan
(D) Partho Ghosh

Q. 10 Who has been appointed new army chief of India? 
(A)  Lt. Gen. Bikram Singh
(B)  Lt. Gen. Tejinder Singh 
(C)  Lt. Gen. Suraj Pal Singh
(D)  Lt. Gen. J.P. Singh

Solutions : 1- D , 2- B , 3- A , 4- C , 5- B , 6- A , 7- C , 8- B , 9- B , 10- A

What you meant by PSU?  See here.

List of all PSU in India - have a look.

Top 10 PSU banks - what you think it be?

Top 10 companies under PSU of India. make your point which companies you see in this list.  

No comments:

Post a Comment

Disqus for PSU of India